Del Bosque: "Verwacht een evenwichtige finale"

De Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque verwacht dat het zondag een evenwichtige finale wordt tussen Spanje en Italië op het EK voetbal, met twee ploegen die qua niveau op dit toernooi zeer dicht bij elkaar liggen. Dat vertelde hij zaterdag tijdens een persconferentie in Kiev.

drombouts

Spanje veroverde in 2008 op het EK in Zwitserland en Oostenrijk de titel en deed dat kunststukje twee jaar later op het WK in Zuid-Afika nog eens mooi over.

"We mogen ons niet de hele tijd focussen op het verleden. Enkel het heden telt immers. Nu blijkt dat Spanje en Italië aan elkaar gewaagd zijn. We hebben er op dit toernooi een bijna identiek parcours opzitten. In de groepsfase speelden we zelfs gelijk tegen mekaar (1-1). Italië had in zijn kwartfinale tegen Engeland strafschoppen nodig, wij in onze halve finale tegen Portugal. Tot slot hebben we ook nog eens ongeveer dezelfde stijl. Het wordt dus een evenwichtige finale", verduidelijkte Del Bosque.

De Spaanse coach is op zijn hoede voor Italië. "Met spelers zoals Pirlo, Marchisio en Montolivo mag je een aanvallende ploeg verwachten. Er zijn heel wat factoren belangrijk in zo'n finale. Recuperatie is er één van, maar ook organisatie, lef en geluk mag je niet vergeten."

De 61-jarige Del Bosque krijgt deze keer heel wat kritiek te slikken omdat hij 'La Roja' zonder diepe spits laat spelen. "We mogen niet altijd naar het verleden kijken want we moeten vooruitgang boeken. Ik wil alleen maar zeggen dat we onze stijl nooit hebben veranderd."

Belga

Foto Photo News