Prandelli: "Met open vizier tegen Spanje"

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli wil niet te veel sleutelen aan zijn ploeg en maakt zich sterk dat 'La Squadra Azzurri' met open vizier de strijd met Spanje zal aangaan in de finale op het EK voetbal. Dat vertelde hij zaterdag tijdens een persconferentie in Kiev.

drombouts

"We hebben in dit toernooi een bepaald evenwicht in onze ploeg gevonden en ik ga daar niet aan liggen knoeien. We schakelen dus niet opnieuw over naar een driemansverdediging, maar we kunnen indien nodig natuurlijk wel bijsturen tijdens de wedstrijd. We hebben in de openingswedstrijd tegen Spanje aanvallend gespeeld, en dat gaan we morgen dan ook opnieuw doen. We willen zelf het spel maken en risico's nemen", verduidelijkte Prandelli.

"Spanje is de beste ploeg ter wereld. Ze hebben hun eigen stijl en weten die ook te behouden. Het is de te kloppen ploeg van de afgelopen jaren. Ik verwacht niet echt verrassingen bij hen. Ze zullen de bal het werk laten doen en dan proberen toe te slaan. Spanje is niet alleen sterk door hun balbezit, maar ook door hun balverovering. Wij moeten afwachten en op het juiste moment een numerieke meerderheid creëren. We weten immers dat het moeilijk wordt om de wedstrijd 90 minuten lang te controleren."

De EK-finale tussen titelverdediger Spanje en Italië wordt zondagavond om 20u45 in het Olympisch Stadion in de Oekraïense hoofdstad Kiev op gang getrapt.

Belga

Foto AFP