Geen achtste finales voor David Goffin

David Goffin (ATP-70) heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de achtste finales op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar.

drombouts

De 21-jarige Goffin ging in de derde ronde in drie sets ten onder tegen de 30-jarige Amerikaan Mardy Fish (ATP-12), tiende reekshoofd op de All England Club: 6-3, 7-6 (8/6) en opnieuw 7-6 (8/6) na 2 uur en 16 minuten.

Fish leek in de eerste set op een eenvoudige zege af te stevenen (6-3). Goffin vond echter opnieuw het goede ritme en sleepte nog twee keer een tiebreak uit de brand. Daarin haalde de ervaren Amerikaan het echter telkens met 7-6 (8/6).

David Goffin kreeg na zijn sterke prestaties op Roland Garros een wildcard van de organisatoren en bedankte in zijn eerste wedstrijden meteen voor het vertrouwen.

In de eerste ronde was hij in vier sets (3-6, 6-3, 6-4 en opnieuw 6-4) te sterk voor het Australische toptalent Bernard Tomic (ATP-28), twintigste reekshoofd op het Londense gras.

In de tweede ronde rekende hij af met de Amerikaanse kwalificatiespeler Jesse Levine (ATP 106): 4-6, 6-4, 6-1 en 6-3. Nog een ronde later bleek de doorwinterde Amerikaan Fish echter nog een maatje te groot voor Goffin, die opnieuw kan terugblikken op een geslaagde Grand Slam.

Belga

Foto Photo News

MEER OVER David Goffin

Meer sportnieuws