Monfort: "Goed gevoel in de benen"

Over het 6,4 kilometer lange traject in de proloog van de Ronde van Frankrijk zette Maxime Monfort (RadioShack-Nissan-Trek) 7.35 neer.

Belga

"Ik ben alvast tevreden over mijn prestatie", gaf Monfort mee. "Ik had de hele tijd een goed gevoel in de benen. Ik ben echter geen specialist wat betreft het rijden in een proloog. Het publiek schreeuwde me echt vooruit. Het lawaai dat zij produceerden was fenomenaal."

"Ik ben eigenlijk een thuisrijder, want ik woon op zowat 15 kilometer van Luik. In deze Tour moet ik mij wegcijferen voor Fränk Schleck en Andreas Klöden. Veel problemen heb ik daar niet mee. Integendeel. Zij maken immers kans op een podiumplaats en dan is het maar logisch dat ik ga werken voor die mannen."

"Dat ik bedankte voor een selectie voor de Olympische Spelen? Dat is zo. Ik moest immers een keuze maken. Na de Tour wil ik wat rust inbouwen. De Vuelta staat immers ook nog op mijn programma. De trip naar Londen komt dus te vroeg voor mij. Ik wil me immers zowel fysiek als mentaal opladen voor de Ronde van Spanje en dat zal nodig zijn na zoiets slopend als de Ronde van Frankrijk."

Foto AFP

MEER OVER Luik

Meer sportnieuws