Laurent Blanc stapt op bij Les Bleus

Laurent Blanc stapt op als bondscoach van de Franse nationale ploeg. Dat meldt de Franse sportkrant L'Equipe.

drombouts

Blanc ging donderdagochtend met de Franse bondsvoorzitter Noël Le Graët rond de tafel zitten om de gesprekken over een eventuele contractverlenging aan te vatten.

Het huidige contract van de 46-jarige oefenmeester liep immers eind juni af. Hij had een voorstel voor een nieuw contract voor twee jaar op zak, maar dan moest hij wel zijn technische staf afslanken. Blanc kreeg 48 uur bedenktijd, maar besloot dus uiteindelijk niet op het voorstel in te gaan.

Laurent Blanc wilde voor de start van het toernooi al een contractverlenging, Le Graët eiste eerst een kwartfinaleplaats op het EK vooraleer er over een eventuele contractverlenging gepraat kon worden.

Les Bleus haalden op het EK voetbal de kwartfinales, maar daarin bleek Spanje met 2-0 te sterk. Op zich realiseerde Blanc dus de doelstelling, maar heel wat extrasportieve zaken kwamen aan het licht. Zo waren er tijdens het toernooi heel wat strubbelingen in de Franse selectie, terwijl sterspeler Samir Nasri het aan de stok kreeg met enkele journalisten.

Foto AFP