Vansummeren: "Sfeervol tochtje in Luik"

Pas laat kreeg Johan Vansummeren zijn ticket voor de Tour van de Garmin-Sharp-ploegleiding in de bus. De Limburger moet er aan de slag om de klassementsrenner binnen het team, Ryder Hesjedal, zoveel mogelijk trachten bij te staan.

drombouts

"Het was enorm sfeervol, dit tochtje doorheen Luik", vatte Vansummeren zijn proloog samen. "Je komt hier in eigen land natuurlijk veel bekend volk tegen en dat is altijd leuk. Ik ben wel voluit gegaan. Mijn keel brandt er zelfs van."

"Ondanks mijn inspanning kon ik geen toptijd neerzetten, maar dat is geen ramp en dat ligt eerder in de lijn der verwachtingen. Mijn taak in deze Tour bestaat erin om Hesjedal zoveel mogelijk bij te staan in zijn jacht naar het gele shirt. Het vertrouwen is er in de ploeg en met vertrouwen kan je op het mentale vlak al zeer veel doen."

Wynants

"Ik ben echt wel heel diep gegaan", stelde Maarten Wynants (Rabobank) na zijn proloog in Luik. "Deze proloog is dan wel niet echt heel belangrijk, maar je wil jezelf als renner toch niet belachelijk laten maken en dus geef je maar best het volle pond. Ik had de hele tijd geen 'supergevoel'."

"Op de kasseien van de Place Saint-Lambert dokkerde ik met mijn fiets van de ene kant naar de andere. Mannen met 'body' als Fabian Cancellara zullen daar wel niet veel last van ondervinden. Ik daarentegen wel, zeker als je negen bar druk in de banden hebt zitten."

Belga

Foto AFP

MEER OVER Johan Vansummeren

Meer sportnieuws