Antwerpen geplaagd door fietsendieven

Vrijdag vonden er enkele fietsdiefstallen plaats in Antwerpen. 's Middags werd een poging ondernomen op de Meir en 's avonds probeerden twee verdachten een fiets te stelen aan de Eiermarkt. Dat meldt de lokale politie.

avandamme

Vrijdagmiddag probeerden twee mannen een fiets te stelen aan galerie Inno op de Meir. Een veiligheidsagent kreeg hen in het hoog en de daders vluchtten weg. De politie was ondertussen verwittigd en samen met de getuige konden de inspecteurs de twee verdachten verder op de Meir opsporen. Eén van hen probeerde tevergeefs de fietstang in zijn onderbroek te verstoppen. De twee twintigers ontkenden dat ze de fiets wilden stelen en verzonnen de smoes dat 'de schoen van zijn vriend stuk was en hij wilde die repareren'. De twee werden zaterdag morgen voorgeleid op het gerechtshof.

Later die dag merkten agenten, die vermomd waren als burgers, twee mannen op die veel interesse toonden voor fietsen aan de ingang van de ondergrondse parking aan de Eiermarkt. Een van hen stapte op een fiets af nam het slot in handen terwijl de andere een poging deed om met een kniptang het slot door te knippen. De agenten schoten in actie en konden de eerste verdachte arresteren op de Schoenmarkt. De andere geraakte tot aan het metrostation Groenplaats. De mannen van respectievelijk 33 en 32 jaar werden voor verder onderzoek overgebracht naar het politiekantoor.

Archieffoto: Inno

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio