Eerste test voor vernieuwing Open Vld

Dit weekend stemmen de leden van de Antwerpse Open Vld over de ontwerplijst voor de verkiezingen. Het is een eerste test voor de vernieuwing van Annemie Turtelboom.

avandamme

Justitieminister Turtelboom verhuisde niet naar Antwerpen om alleen maar de lijst te trekken. Ze zette ook de invulling van de Open Vld lijst voor de gemeenteraadsverkiezing naar haar hand. Daarbij toverde ze twee witte konijnen uit haat hoge hoed. Antwerps korpschef Eddy Baelemans kreeg de tweede stek op de lijst. Op plaats drie prijkt Karin Heremans, directrice van het Atheneum van Antwerpen.

Turtelboom verwacht dat de lijst zonder problemen de goedkeuring krijgt van de leden. "Ik beschouw dit echt niet als een eerste test", zegt Turtelboom. Ook schepen Luc Bungeneers (Open Vld) blijft op de oppervlakte over de stemming. Hij moest plaats ruimen voor Baelemans. De schepen kon zich niet terugvinden in de rol van lijstduwer. Of dit zal meespelen in het stemgedrag is onduidelijk. "De leden zijn verstandig genoeg om zelfstandig een keuze te maken", zegt Bungeneers.

De leden stemmen bij hun lokale partijafdeling.

SVW

Belga foto: de Antwerpse Vld ploeg samen met de voorzitter Alexander De Croo

MEER OVER Open VLD

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio