Wiskundeleraar uit Bilzen in cel voor dealen

Een 43-jarige leerkracht van een middelbare school in Bilzen zit sinds vrijdag in de cel op verdenking van het dealen van cocaïne. Raf Brands werd klemgereden toen hij met 50 gram cocaïne uit Maastricht kwam. De leraar was tien jaar geleden uitbater van dancing 'The Cube' in Bilzen. Na een drugsinval moest de zaak sluiten. In de vorige legislatuur was hij gemeenteraadslid en politieraadslid voor VLD.

ccardinaels

De politie van de zone Bilzen/ Hoeselt/Riemst en de federale politie hielden de handel en wandel van leerkracht Raf Brands blijkbaar al een hele tijd in de gaten. De man had een klantenkring en leverde ook aan huis. Donderdag was hij zich gaan bevoorraden in Maastricht. Bij zijn terugkeer, net over de grens met België, werd hij klemgereden. In zijn wagen vonden rechercheurs 50 gram cocaïne, met een straatwaarde van 2.500 euro. Tijdens zijn verhoor gaf hij toe dat hij al 2,5 jaar drugs aan de man bracht. Hij werd aangehouden en in de gevangenis opgesloten. Dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer die beslist of zijn aanhoudingsmandaat al dan niet verlengd wordt.

Raf Brands woont in Kortessem maar is afkomstig uit Bilzen. Na de sluiting van zijn dancing The Cube langs de Sint-Lambertuslaan, ging hij als leerkracht aan de slag in het Heilig Graf Instituut in Bilzen.

Uit het onderzoek van de politie is gebleken dat de wiskundeleraar geen drugs verkocht aan zijn leerlingen en zelf ook geen drugs gebruikte. Directeur Jean D'Huys bevestigt dit: "Uiteraard wisten we dat hij uitbater van een dancing was geweest en dat die zaak sloot na een drugsinval. Er was dan ook een alertheid vanuit de school. Tijdens het recente onderzoek zijn er informele contacten geweest met de politie. Als schoolbestuur hebben we de resultaten van dat onderzoek afgewacht. Gisteren (donderdag, nvdr) werden we op de hoogte gebracht dat hij niet meer op school zou verschijnen."

De advocaat van Brands wilde vrijdagavond niet reageren.

Nancy VANDEBROEK

Archiefbeeld

Nu in het nieuws