Godefroot: "Een overgangsfiguur wint deze Tour"

Dagelijks schrijft Walter Godefroot een column over de Ronde van Frankrijk.

jatimmermans

Tja, het zal in deze Tour tussen Bradley Wiggins en Cadel Evans gaan, zeker? Ik word er in elk geval niet warm of koud van. Het feit dat de Brit en de Australiër - een man die me noch als renner noch als mens kan charmeren - als topfavorieten van start gaan wijst wat mij betreft op een nivellering naar beneden wat de kwaliteit van de klassementsrenners aangaat.

Hoe het de komende weken ook uitdraait, ik moet mezelf al ernstig vergissen als de man die in Parijs met de gele trui staat meer dan een overgangsfiguur zal zijn. Die situatie heeft te maken met de afwezigheid van Alberto Contador en Andy Schleck. Dat gegeven moét ook mogelijkheden openen voor Jurgen Van den Broeck. Ook al zag ik van die jongen tot dusver nog nooit iets dat me echt heeft kunnen overtuigen, voor hem is de Tour van dit jaar dé kans om een podiumplaats te pakken. Doorbreken of een eeuwige belofte blijven: een tussenweg is er voor de Kempenaar niet.

Benieuwd trouwens hoe het zondag in Seraing zal aflopen. In principe op maat gesneden van Gilbert, die aankomst. Maar Phil is niet de renner van vorig jaar. Zien we daar voor het eerst Sagan opduiken?

Walter

Lees de volledige column van Walter Godefroot elke dag in uw krant.

MEER OVER Tour de France

Meer sportnieuws