Man (31) komt om na achtervolging door politie in Genk

Na een politieachtervolging in Genk is vrijdagavond een 31-jarige bromfietser uit Genk om het leven gekomen op de Minderbroedersstraat. De politie had hem en een tweede bromfietser enkele straten eerder achtervolgd, maar de patrouille was de twee scooterrijders kwijtgespeeld. De andere scooterbestuurder kon ontkomen en was zaterdagmorgen nog altijd spoorloos.

jatimmermans

Het parket van Tongeren startte een onderzoek naar de feiten. Het is de lokale politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt die het onderzoek naar de feiten voert, om alle onpartijdigheid te waarborgen.

Kort na 21 uur zag een Genkse politiepatrouille twee bromfietsers staan op het kruispunt van de Westerring met de Hoevenzavellaan en Onderwijslaan. Een van de twee mannen droeg geen helm. Toen de scooterrijders de politie zagen, sloegen ze op de vlucht, waarna de politieachtervolging begon. Vijfhonderd meter verder sloegen de twee bromfietsers verschillende wegen in. De man met helm reed richting Minderbroedersstraat. De andere bleef op de laterale weg van de Hoevenzavellaan rijden en vluchtte in de richting van de sportvelden van voetbalclub Turkse Rangers, waar hij kon ontkomen.

De patrouille bleef nog even rondrijden in de buurt en kreeg dan de melding binnen van de val van een bromfietser op de Minderbroedersstraat. Kort na aankomst overleed de 31-jarige Genkenaar, die zijn helm droeg. Hij was de controle over het stuur verloren, had de borduur geraakt en was tegen een paaltje van de waterleiding geknald. Bizar was wel dat zijn bromfiets verdwenen was.

Garagebrand

Die dook dan weer op bij een garagebrand op de Bosrandstraat. De scooter stond daar tegen de garagemuur en was in brand gevlogen, vermoedelijk ten gevolge van het ongeval. Voor de politie was het zaterdag nog een raadsel wie de bromfiets bij de verongelukte man had weggenomen.

Belga

Beeld Google Street View Minderbroedersstraat

Nu in het nieuws