OTV en Seniorplaza vzw tegen Cash Fresh dossier

OTV en Seniorplaza vzw hebben een vordering tot nietigverklaring ingesteld bij de Raad van State tegen de gemeenteraadsbeslissing over de bouwplannen van de vroegere site Amelinckx/Cash Fresh. Er is ook een klacht ingediend bij de provinciegouverneur. Burgemeester Marc De Laet bevestigt dat ze op basis van die klacht en op vraag van de gouverneur het hele dossiers aan de provincie hebben overgemaakt. Een beoordeling volgt later.

boey jan

"In deze procedures eisen wij de vernietiging van deze gemeenteraadsbeslissing op basis van onder andere een schending van de regels van vrije mededinging door met slechts één partner te onderhandelen.

We vinden dit ruimtelijk ordening à la carte. We klagen ook het verlenen van onrechtmatige steun, een schending van het zuinigheidsbeginsel en de beginselen van behoorlijk bestuur aan, en een beknotting van het algemeen belang door het dienen van louter private/commerciële belangen", zegt Wilfried Leemans, gedelegeerd bestuurder voor OTV & Seniorplaza.

De gemeenteraad van 24 april besliste tot de ontwikkeling van een woonzorgvoorziening op de gronden van de Cash Fresh aan de Dendermondsesteenweg. De gemeente heeft haar gronden in het project ingebracht ter waarde van 700.000 euro. De commerciële partner wil er oa.

serviceflats, commerciële ruimten enz. voorzien. De definitieve plannen zijn nog niet klaar.

Jan BOEY

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio