Sp.a verzet zich tegen concertarena

Een concertgebouw zoals de Lotto Arena aan De Nekker is voor de Mechelse sp.a onbespreekbaar. Dat zegt eerste schepen Caroline Gennez.

Sven Van Haezendonck

Burgemeester Bart Somers (Open Vld) en cultuurschepen Frank Nobels (m+) hebben donderdag de investering in een polyvalente concertzaal aangekondigd. Een privépartner wil tien tot twaalf miljoen euro investeren in een complex voor 6000 toeschouwers op parking 2 van de Nekkerhal aan Utopolis. Maar daarmee spreken de collegeleden van de stadslijst volgens Gennez voor hun beurt. "Het bestuur heeft helemaal geen beslissing genomen. Dit is aankondigingspolitiek. Ik ben kwaad", zegt ze.

De sp.a is het er helemaal niet mee eens dat de stad gronden zou ter beschikking stelt aan een bedrijf. "Gronden die 1,5 miljoen euro waard zijn, doe je niet zomaar cadeau. Eerst is daar een schatting voor nodig, vervolgens een aanpassing van het ruimtelijk uitvoeringsplan en dan een marktbevraging", geeft Gennez aan.

Caroline Gennez gelooft ook niet in een grootschalig project. "Onze partij kiest voor een project dat een concert-, podium- en danszaal combineert. Daar zou plek zijn voor 2500 mensen, en daarvoor moet je geen voetgangersbrug of parkeertoren bouwen. Wie gaat dat trouwens betalen? Wij kiezen voor een project op de schaal van Mechelen zoals de AB in Brussel."

SVH

Foto Dirk Van de Velde

Lees ook: Plannen voor Mechelse Lotto Arena

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio