Dijlefeesten op gang geschoten

De Dijlefeesten zijn vrijdagavond op gang geschoten, en ook zaterdag en zondag is het nog gratis feest op de Vismarkt, Melaan en Zoutwerf in Mechelen.

Sven Van Haezendonck

Met zijn nieuw deejay-project bezorgde oude bekende Wif Van Poucke donderdag het stadsfestival al een leuke opwarmer na de finale van de Maanrockrally. Een dag eerder was het artistieke luik van de feesten reeds gestart met D.ART, het kunstparcours. Dat kan je ook zaterdag (13 tot 22u) en zondag (13 tot 18u) nog afwandelen. Centrale verzamelplaats in kunstencentrum nOna in de Begijnenstraat.

Muzikaal begint de tweede festivaldag zaterdag op de Vismarkt met de gezellige jongens van Pardon Service (19u). Ook Kabul Golf Club, Knalpot, Orchestra of Spheres en Addison Groove staan op het programma. Jamfred (20u) en Katie Siren Funk Band zorgen voor het streepje jazz op de Zoutwerf. En op de Melaan kan je vanaf 15u al terecht. Als eerste voor Dead End Sin. Afsluiten doen ze daar om iets na 23u met Cowboys & Aliens.

Figurentheater De Maan brengt zaterdag het stuk 'Cafépraat' voor 16-plussers: om 22u, om 22u40 en om 23.15u. Ook zondag heeft de organisatie van de Dijlefeesten voor een gevulde affiche gezorgd met elf groepen op drie podia.

Info:

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio