Kalidou Koulibaly is van Genk

Racing Genk heeft gisterenavond een vierde inkomende transfer afgesloten. Het betreft de Senegalese Fransman Kalidou Koulibaly, die in de Cristal Arena een contract tekende voor de duur van vier seizoenen. Met de speler in kwestie was al langer een mondeling akkoord bereikt. Maar FC Metz, dat uit de Ligue 2 degradeert en in geldnood verkeert, wilde het onderste uit de financiële kan halen.

ccardinaels

Volgens Franse bronnen wilde de club uit de Moezelstreek 2 miljoen vangen voor de 20-jarige centrale verdediger maar wilde Genk "slechts" 1.3 miljoen betalen. Wellicht hebben beide partijen mekaar uiteindelijk ergens rond het anderhalf miljoen gevonden.

Koulibaly heeft de dubbele Frans-Senegalese nationaliteit en vormt samen met Mangala (ex-Standard) de centrale tandem van de Franse beloftenploeg, waar ook Joseph-Monrose deel van uitmaakt. Hij heeft twee goeie voeten en is sterk in het uitvoetballen. Hij kan ook als defensieve middenvelder worden gebruikt.

De speler is afkomstig uit Saint-Dié-des-Vosges in de Vogezen, waar hij eerst toetrad tot de plaatselijke amateurclub. In 2009 kwam hij terecht in het jeugdopleidingscentrum van Metz. In 2010 kreeg hij een profcontract tot 2014. Ook Anderlecht was in de race voor de kleurling maar moest dus zijn meerdere erkennen in Genk. Vorig seizoen was Koulibaly lange tijd out met een stressfractuur van een middenvoetbeentje. Uit medische tests blijkt dat die blessure voltooid verleden tijd is.

RCo

Meer voetbalnieuws