1 / 2

Beautytips voor bij 30 graden en meer!

De zon komt er af en toe al eens doorpiepen, maar wij zijn ervan overtuigd dat binnenkort de zomer pas echt losbarst. Omdat een voorbereide vrouw er twee waard is, zetten wij al enkele topweetjes op een rijtje om je make-up hitteproof te houden.

mgeysmans

Heb je vaak last van zweetdruppeltjes op bepaalde plaatsen in je gezicht? Dan kan je op erg warme dagen voor je make-up opdoet met je vinger over een deodorantstick wrijven en daarna het goedje op die plekken waar het zweet meestal optreedt smeren. Let wel op dat je dit niet dagelijks doet, want dan kan het voor onzuiverheden zorgen.

Lippen

Wil je je lippen voorzien van een kleurtje? Ga dan voor een lipstain, dat werkt als een stiftje, waardoor de kleur volledig in je lippen trekt. Gegarandeerd geen zandkorrels of haartjes die aan je lippen blijven plakken!

Van zodra het warmer wordt begint je make-up al snel uit te vloeien. Ga daarvoor eerst een goede primer in huis halen. Die breng je aan voor je foundation. Afwerken doe je best met een matterend mineraal poeder. Dat is lekker licht en zorgt er toch voor dat je niet zo snel begint te glimmen.

Heb je last van een ingegroeid haartje? Probeer er dan eens wat citroensap over te smeren. De fruitzuren helpen de huid te exfoliëren waardoor haartjes sneller tevoorschijn komen.

Nagellak

Ga je dagen in de zon doorbrengen, lak je nagels dan in een felle rode of oranje kleur. Te lichte kleuren hebben de neiging om na een paar zonnedagen al snel geel uit te slaan.

Na het zwemmen is er maar één ding echt belangrijk: reinigen. Kies daarom een diepreinigende shampoo en was je haar enkele keren na elkaar opnieuw met die shampoo. Pas daarna is het tijd voor een conditioner of een haarmasker.

Heb je last van pluishaar bij een hoge luchtvochtigheidsgraad? Breng dan een licht siliconenproduct aan. Dat maakt het haar zwaarder en voorkomt weelderige pluisbollen.

Voor een extra fris gevoel bewaar je je getinte dagcrème of foundation in de koelkast. Bij het aanbrengen versmelt het goedje beter met je huid en krijg jij meteen een instant frisse opkikker.

Photo News

NIET TE MISSEN