1 / 2

"Ik zal nooit mama worden"

Inge Moerenhout wordt dit jaar 46, een mijlpaal die de vrouw met gemengde gevoelens nadert. Want ook al is ze zielsgelukkig met haar man Patrick, kinderen zal ze allicht nooit krijgen.

mgeysmans

"Patrick en ik wilden ons liefdesgeluk bezegelen met een baby. Zoals elke vrouw met een kinderwens stopte ook ik met de pil. Een kleine tien jaar geleden al. Het zou dan wel automatisch volgen, dacht ik. Maar al snel bleek dat ik moeilijk kinderen kon krijgen. Ik heb daarom twee keer ivf ondernomen. Ik wilde het op zijn minst geprobeerd hebben, zodat ik mezelf niks kon verwijten. Maar zo'n behandeling beheerst je leven. De drang naar een kind werd plots een frustratie. Na de eerste ivf-poging ben ik effectief zwanger geraakt, maar na enkele dagen verloor ik het vruchtje al. De pijn sneed diep en ik was doodongelukkig. Alles stond plots in het teken van zwanger raken. Zelfs mijn hormoonhuishouding. Ik kreeg opvliegers en huilde om het minste. Ik was een drama queen geworden en herkende mezelf niet meer. Toen heb ik beslist: gedaan ermee. Ik ga gelukkig zijn met wat ik heb", vertelt Inge Moerenhout in TvFamilie.

"Heel even zakte ik weg in een depressie, maar anderzijds hebben Patrick en ik zoveel redenen om gelukkig te zijn. Toen ik drie jaar geleden bijna volledig blind was, heb ik daar ook geen drama van gemaakt. Ieder huisje heeft zijn kruisje en ik draag het mijne waardig."

Photo News

NIET TE MISSEN