AB InBev neemt Corona-brouwer over

AB InBev neemt Corona-brouwer over

AB InBev neemt Corona-brouwer over

Print
De Leuvense bierbrouwer AB InBev neemt het Mexicaanse Grupo Modelo volledig over. Het bedrijf heeft dik 16 miljard euro veil om de aandelen te verwerven die het nog niet in handen had, luidt het in een mededeling. Modelo is bekend van het biermerk Corona.

Eerder deze week waren er al geruchten dat AB InBev een bod zou lanceren. De Leuvense brouwer reageerde daarop door te zeggen dat er "strategische gesprekken" liepen. De vrijdag aangekondigde deal zou tegen het eerste kwartaal van 2013 rond moeten zijn.

AB InBev werkt al samen met de Mexicanen sinds 1993, en vergroot dankzij de overname zijn aanwezigheid in de groeimarkten. Eerder dit jaar verwierf AB InBev via een Braziliaanse dochter al een meerderheidsbelang in de Dominicaanse brouwer Cerveceria Nacional Dominicana (CND). Daarvoor werd circa 1,24 miljard dollar (950 miljoen euro) neergeteld.

Wereldleiderschap

Na de overname zal de groep haar positie als wereldleider nog versterken, met een jaarlijks volume van 400 miljoen hectoliter bier en een geschatte omzet van 47 miljard dollar (38 miljard euro) dit jaar. De activiteiten zullen 24 landen omvatten, met 150.000 werknemers wereldwijd.

Modelo-kroonjuweel Corona moet een "wereldwijd vlaggenschip" vormen naast Budweiser. AB InBev ziet mogelijkheden voor groei buiten de VS en Mexico voor Corona. De naam van Grupo Modelo blijft behouden, net als het hoofdkwartier in Mexico City.

Foto: PN

Nu in het nieuws