Wat verandert er op 1 juli 2012?

Het begin van een nieuwe maand luidt altijd veranderingen in. Hier vindt u een overzicht van de nieuwigheden waaraan u zich vanaf morgen, zondag 1 juli 2012, mag verwachten.

tmas

Frankrijk verplicht alcoholtest in wagen

Wie de zomervakantie in Frankrijk wil doorbrengen is best op zijn hoede. Vanaf 1 juli 2012 moet elk voertuig een alcoholtester aan boord hebben. Deze moet de vermelding NF(Norme Française) dragen.

Er geldt een overgangsfase van 1 juli tot 1 november 2012 waarin enkel waarschuwingen worden gegeven. Vanaf 1 november volgen boetes van 11 euro.

Goedkoper mobiel bellen, sms'en en surfen in Europa

De maximumtarieven voor roaming in de Europese Unie verlagen. Dat zijn de kosten die een operator zijn klanten aanrekent wanneer die het netwerk van een andere operator gebruiken voor mobiel telefoneren, sms'en of surfen.

Vooral mobiel internet in het buitenland zal veel goedkoper worden, want er komt voor het eerst een plafond op die tarieven.

Belgacom schrapt verbrekingsvergoeding nieuwe contracten

Klanten van Belgacom en Proximus die nieuwe contracten afsluiten, moeten geen verbrekingsvergoeding meer betalen als ze hun contract voortijdig opzeggen.

Belgacom schrapt de opzegvergoeding voor nieuwe contracten van klanten die over maximum vijf nummers beschikken. Voor de reeds bestaande contracten verandert er niets.

Premie voor na-isolatie van spouwmuren wijzigt

Vanaf 1 juli 2012 wijzigen de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de premie van de netbeheerder voor de na-isolatie van spouwmuren. Voor de aannemer die de werken uitvoert en voor de isolatiematerialen gelden specifieke extra kwaliteitseisen.

Informeer u vooraf of uw aannemer voldoet aan alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor de premie van de netbeheerder.

Europees biologo verplicht voor bioproducten

Alle voorverpakte biologische producten uit de Europese Unie moeten het Europese biologo dragen. Deze maatregel ging in op 1 juli 2010, maar er was een overgangsperiode van twee jaar van kracht.

Voor ingevoerde en niet-verpakte producten is het logo niet verplicht.

Foto Belga

Nu in het nieuws