1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gepest meisje deelt filmpje op Facebook

Op Facebook circuleert volop een schokkend filmpje van de laatste schooldag van een meisje uit het West-Vlaamse Tielt. Pesters dagen haar uit, slaan haar en trekken aan haar haren.

drombouts

Het is mama Michelle Vandeleene die het filmpje op haar Facebookpagina heeft gepost. "Op 26 juni, op haar laatste schooldag, werd Kayleigh het slachtoffer van pesterijen terwijl ze op haar bus zat te wachten", schrijft ze bij het filmpje.

"Twee van de pesters hebben alles gefilmd met hun gsm en het filmpje online gezet op YouTube. Intussen is het filmpje door YouTube zelf verwijderd. Wij als ouders waren in shock."

Op het filmpje is te zien hoe een vriendengroepje tot bij Kayleigh stapt. Een van de meisjes fluistert: "Kayleigh is zot." Een kokette vriendin pakt Kayleigh bij de arm en wil haar doen opstaan. Het meisje doet dat niet en blijft voor zich uit kijken zonder iets te zeggen. Daarop trekt een meisje aan Kayleighs haar, terwijl anderen blijven zeggen dat ze moet rechtstaan.

"Niet voor jullie", antwoordt Kayleigh. Daarop krijgt ze een klets in haar gezicht. De situatie escaleert en de grootste pestkop trekt aan haar haren en slaat haar zelfs met haar vuisten. Aan het eind van het filmpje zit Kayleigh met haar hoofd in haar armen.

Het meisje wil zelf dat iedereen het filmpje kan zien, zegt haar mama op Facebook. "Dat is haar actie tegen de pesters en tegen pesten in het algemeen. Deel het filmpje als je haar actie wil steunen." Dat was gisteravond al meer dan 19.000 keer gebeurd. Kayleigh zelf dankt op Facebook iedereen voor de steun.

Klacht bij politie

Het slachtoffer van de pesterijen bracht inmiddels de politie op de hoogte van de feiten. De politie bevestigde de klacht vrijdagochtend.

"We zijn verrast door de gebeurtenissen", vertelt Khris Depovere van de politie in Tielt. "Veel informatie over de zaak kunnen wij echter nog niet kwijt. Het onderzoek loopt. Vrijdagochtend zitten we samen met de korpschef om te bepalen hoe het verder moet."

Bekijk hier de beelden van vtm:

SYMA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio