Dijlestad kiest voor beperkte fietsverhuur

Er komt in Mechelen geen grootschalig verhuursysteem waarbij mensen op 19 verschillende punten in de stad een fiets kunnen uitlenen. De stad kiest voor een beperkter project.

Sven Van Haezendonck

Een grootschalig systeem van fietsenverhuur bestaat al langer in grootsteden zoals Antwerpen en Brussel, maar de Dijlestad blijkt er te beperkt voor van omvang. "Er is van geen enkel bedrijf een bieding binnengekomen. Zelfs met reclame zou het systeem niet rendabel zijn", zegt schepen van Toerisme Frank Nobels (m+).

De stad gaat nu op zoek naar een partner om alsnog een verhuur te organiseren. Daarbij zouden er drie uitleenposten met in totaal 48 fietsen zijn. "Aan de twee randparkings, Rode Kruisplein en Douaneplein, en aan het Toerismehuis", legt Nobels uit. Biedingen zijn welkom tot eind juli. In september hoopt de stad de verhuur op te starten.

Mechelen wil het mogelijk maken om een fiets tot twee dagen te huren. Dat zou zo'n drie euro per dag kosten. Frank Nobels: "Maar de gebruiker moet hem wel opnieuw inleveren op de plaats waar hij hem heeft uitgeleend."

SVH

Foto Ludo Mariën Het Velo-fietssysteem in Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio