1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kai-Mook & co tonen zich aan Planckendael

Na tien dagen wennen in stilte, maakten Kai-Mook en haar familie donderdag voor het eerst publiekelijk een uitstapje in hun nieuw buitenperk. Met veel oog voor show, klom de hele familie de grote zandberg op.

jrosquin

Een hele schare genodigden mocht donderdag als eerste de olifanten aanschouwen in Planckendael. Na speeches van onder ander Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld), minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx en Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA), was er Indische priester die tempel en haar verzorgers inwijdde. Aan het einde van de ceremonie werden Kai-Mook, May Tagu, Khaing Phyo Phyo, Yu Yu Yin en Dumbo voor het eerst buitengelaten onder het oog van een verzameling toeschouwers. En alsof ze het wisten, zorgden ze meteen voor een kleine show.

De dieren zijn tien dagen geleden van Antwerpen naar Mechelen verhuisd, maar mochten tot nog toe enkel buiten als er geen publiek was. Zo konden ze stap voor stap en in alle rust op verkenning in hun nieuw perk. "Ze nemen hun tijd, maar ze doen het erg goed", vertellen verzorgers Jonas en Tony. "We zijn vooral blij voor de dieren. Dat ze zo veel ruimte hebben en een berg om op te lopen. Dat helpt om hun conditie op peil te houden en dat is natuurlijk wat wij willen. Gezonde olifanten!"

Subsidie voor olifantentempel

De delegatie van de Vlaamse regering had een cheque bij van 5,8 miljoen euro subsidies voor de nieuwe olifantentempel. Het totale prijskaartje bedraagt 12,5 miljoen euro.

BL

Foto's Belga

Vastgoed

Jobs in de regio