Viv Van Dingenen op lijst van Wouter Van Bellingen

Actrice Viv Van Dingenen (47) gaat de politiek in. In haar woonplaats Sint-Niklaas komt ze bij de gemeenteraadsverkiezingen op voor SOS 2012, de lokale beweging en stadslijst van schepen Wouter Van Bellingen.

Van Lysebetten Helen

Van Dingenen is ambitieus. "Als ik ooit de kans aangeboden krijg om schepen te worden, zal ik dat niet weigeren. Als actrice leid je een vrij eenzaam bestaan. Ik wil meer betrokken zijn in het sociale leven en wil mijn gedrevenheid en talenten beschikbaar stellen voor de maatschappij", steekt Van Dingenen van wal.

De 47-jarige actrice, bekend uit Thuis en de politieserie Witse, werd door verschillende politieke partijen benaderd maar koos uiteindelijk voor Wouter Van Bellingen.

"Ik kan me helemaal vinden in het project SOS 2012. Veel politici voelen zich snel uitgeblust en worden apatisch, SOS 2012 is de enige manier waarop ik mee wil besturen: onafhankelijk en voor alle lagen van de bevolking".

Voor Van Dingenen is haar engagement in de politiek een stap in het onbekende. Maar ze put, naar eigen zeggen, kennis uit de vele gesprekken met collega-acteur Dirk Tuypens uit Witse, lijsttrekker voor PVDA, Partij van de Arbeid, in Mechelen.

Helen van Lysebetten

Foto; Stefaan Van Hul

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners