N-VA zet sjerp Vanderpoorten op de helling

Print

N-VA zet sjerp Vanderpoorten op de helling

Als er nu in Lier gemeenteraadsverkiezingen zouden plaatsvinden, dan behaalt N-VA er de absolute meerderheid. Grote verliezers zijn Open Vld, Lier&Ko en Vlaams Belang. Dit blijkt uit een enquête in opdracht van uw krant.

Van de huidige meerderheidspartijen in de Lierse gemeenteraad houden enkel CD&V en sp.a stand. Tot zover het goede nieuws voor de meerderheidspartijen, want voor Open Vld en Lier&Ko is het resultaat van onze peiling ronduit dramatisch. Een vierde ambtstermijn voor Marleen Vanderpoorten (Open Vld, foto) als burgemeester lijkt daarmee veraf, zo niet onbestaande.

Nog rampzaliger is onze enquête voor stadspartij Lier&Ko van schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Jan Hermans, voor velen dé politicus die de Lierse binnenstad in tweeën knipte. De nieuwe verkeerscirculatie wordt zijn partij blijkbaar niet in dank afgenomen, want ze verdwijnt uit de gemeenteraad.

Ook bij de oppositie zijn er verliezers. Zo wordt het Vlaams Belang bijna van de kaart geveegd. Zes jaar geleden was deze partij met negen verkozenen nog de grootste partij van Lier.

Chris VAN ROMPAEY
I.s.m. KHK

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio