Muziekacademie verwelkomt ballerina's

Muziekacademie verwelkomt ballerina's

Muziekacademie verwelkomt ballerina's

Print
Essen - Muziekacademie Muzarto start vanaf september na zes jaar wachten met danslessen in de Essense afdeling.
Zes jaar geleden kreeg de muziekacademie de vraag van een ouder om met danslessen te starten. Daar was veel vraag naar van kinderen uit de omgeving. Omdat toen niet iedereen dat nieuw aanbod zag zitten, werden de plannen opgeborgen. Totdat de academie de oude klassen begon te renoveren.
"Ik dacht, nu we toch bezig zijn met bouwwerken, waarom kunnen we dan niet van één van onze oude lokalen een danszaal maken? Na overleg binnen de academie, besloten we om er toch tegenaan te gaan", zegt directrice Sabine Vermeersch.

Toch verliep alles nog steeds niet van een leien dakje. Bij de bouwwerken liep er heel wat mis. Uiteindelijk heeft de school nu een nieuw danslokaal, maar mogen ze eigenlijk toch nog niet beginnen met de lessen. "In principe kunnen we nog niet starten want terwijl de zaal gebouwd werd, kregen we te horen dat er een programmastop ingevoerd werd. Met andere woorden, we mochten niets nieuw inrichten, dus ook geen nieuw dansaanbod".

In 2014 komt er een nieuw decreet. Maar zolang zijn ze bij Muzarto niet van plan om te wachten. "We hebben een dossier ingediend met hele goede argumenten waarom onze academie een uitzondering verdient. Mocht ook dat niet lukken, is de gemeente Essen bereid om de kost van danslessen tijdelijk op zich te nemen", concludeert Vermeersch. Kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen zijn er dus in september welkom voor hun eerste danspassen in de wereld van het klassieke ballet.

www.muzarto.be

Greet Wouters
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio