Plannen voor Mechelse Lotto Arena

Plannen voor Mechelse Lotto Arena

Plannen voor Mechelse Lotto Arena

Print
Mechelen - Festival- en concertorganisatie Relax onderhandelt met het stadsbestuur al een jaar over de bouw van een muziektheater voor 6.000 bezoekers. Dat moet een plek krijgen op parking 2 van de Nekkerhal, waar Mechelen ook een gratis randparking plant.
Met de bouw van Music Hall Mechelen is een investering van 10 tot 15 miljoen euro gemoeid. "Ze wordt volledig met privégeld gebouwd", zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld). Hij heeft het project donderdag samen met cultuurschepen Frank Nobels (m+) voorgesteld. "Op de site blijft plek voor een randparking. Maar om voor extra capaciteit te zorgen, behoort de bouw van een parking met verdiepingen aan de Nekkerhal tot de mogelijkheden", geeft Somers.

De stad is eigenaar van de grond waar de polyvalente concertzaal zou komen. Bart Somers: "Een van de opties is een erfpachtovereenkomst met gebruiksrecht voor stedelijke initiatieven." Bestuurder Geert Torfs van Relax wil de zaal graag open in 2014, maar de burgemeester acht 2015 realistischer. "Er is een bestemmingswijziging nodig van de gronden en zo'n procedure duurt anderhalf jaar", stelt hij.

In een eerste ontwerp is er sprake van een muziektheater met 6.000 staanplaatsen, of 3.700 zitplaatsen. "Het project plaatst zich daarmee in de categorie van de Lotto Arena in Antwerpen en Vorst Nationaal in Brussel. Die hebben 8.000 plaatsen", geeft schepen Nobels aan. Het project staat voor Somers los van zijn droom voor een podiumzaal en nieuw Cultuurcentrum aan het Kardinaal Mercierplein.

Lees ook Somers ziet concertzaal op Mercierplein
En Caroline Gennez maakt radio op boot

En Sp.a verzet zich tegen concertarena

SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio