40 maanden cel voor man die broer wil laten vermoorden

Fernand V.A. uit Waasmunster, die een huurmoordenaar zocht om zijn broer Eric te vermoorden, heeft woensdag van de Dendermondse strafrechter een celstraf gekregen van veertig maanden, waarvan vijftien maanden met uitstel, en een boete van 2.750 euro. Jean V., die de huurmoord zou regelen maar uiteindelijk het slachtoffer afperste, moet twee jaar in de gevangenis.

drombouts

Aanleiding voor de moordpoging was een ruzie tussen beide broers. Zowel karakterieel als binnen het familiebedrijf klikte het niet. Eric V.A. kocht zijn broer uit het bedrijf, maar bij Fernand was de rancune groot. Via zijn lievelingsprostituee kwam hij in contact met crimineel Jean V.. Beiden zagen elkaar een viertal keer en smeden plannen om broer Eric te vermoorden.

V. zou daar 50.000 euro voor krijgen. Die voerde de huurmoord echter niet uit. Hij trok met de info over de plannen naar Eric V.A.. In ruil voor 25.000 euro zou hij vertellen wie de moord beraamde.

Eric ging daar niet op in, maar stapte wel naar de politie die een onderzoek startte. Al gauw bleek dat broer Fernand achter de hele historie zat. Die probeerde er tijdens zijn proces de rechter nog van te overtuigen dat hij op het laatste moment beslist had dat de moord niet mocht doorgaan, maar Jean V. sprak dat tegen.

Belga

MEER OVER Waasmunster

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio