Plan 'Hart van Keerbergen' voor meer middenstand in centrum

Print
Plan 'Hart van Keerbergen' voor meer middenstand in centrum

Plan 'Hart van Keerbergen' voor meer middenstand in centrum

Keerbergen - "Het plan 'Hart van Keerbergen' wijst de oude stedenbouwkundige voorschriften uit 1988 naar de prullenmand", legt schepen van ruimtelijke ordening Marc Vangrunderbeeck (CD&V) uit.

"Bedoeling is een versterking van de kern door meer handel, horeca en diensten te centraliseren rond de 'Dorpsstraat'. We willen in het centrum een shopping-gevoel creëren."

Tussen het kruispunt Mechelsebaan met de Oudstrijderslaan en het rondpunt aan de Delhaize zal men dieper mogen bouwen en komen er panden met drie bouwlagen en een zolderverdieping. Op de Haachtsebaan komen tot aan het kruispunt met de Tremelobaan op het gelijkvloers uitsluitend handelspanden.

Woonuitbreiding is mogelijk in de wijk Vogelzang en het Muizenveld. "Tegen 2020 willen we daar 112 sociale huurwoningen, 39 sociale koopwoningen en nog eens twee sociale kavels verwezenlijken", vult Vangrunderbeeck aan.

"Met die versterking van de handelsfunctie zijn we tevreden", zegt voorzitter van het handelaarsverbond Dirk Vervloessem (foto).

Chris De Bruyn

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio