CD&V trekt naar kiezer met bekende Zelenaars

CD&V heeft het grootste deel van haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, bekendgemaakt.

Picqueur Johan

"CD&V zocht en vond mensen die door hun engagement in tal van verenigingen echt voelen wat er leeft in Zele", zegt fractieleider en lijsttrekker Hans Knop. "Het sterkt de partij in de overtuiging dat de tijd rijp is voor een ander, meer gedreven bestuur." Lijstduwer wordt provincieraadslid Maria Verheirstraeten, die ook de tweede plaats bekleedt op de lijst voor de provincieraad in het district Dendermonde.

CD&V Zele pakt uit met in de gemeente klinkende namen. De meest opvallende nieuwkomers zijn tandarts Jos Withofs, leerkracht lichamelijke opvoeding en voorzitster van de Roparunploeg Lieve Van Cauteren, Arthur Cooreman, conciërge van het Pius-X instituut en gepensioneerd werfleider van de gemeentelijke technische dienst en Etienne Uytterschaut, die vorig jaar nog de prijs van Sportverdienste won.

Verjonging

De lijst wordt verder aangevuld met jong geweld. Anne-Catherine Cooreman is huidig voorzitter van Jong CD&V. Pieter Herwege maakt de logische stap van de jeugdraad naar de lokale politiek. Thomas Bauwens is één van de trekkers van de Zeelse jeugdharmonie en Kristof De Saedelaere is hoofdmonitor van speelplein Marsupilami.

"De mix van de ervaren gemeenteraadsleden en het nieuwe talent, zorgt ervoor dat we over een ijzersterke groep van mensen beschikken”, besluit Hans Knop die vol vertrouwen naar de verkiezingen trekt.

JoP

Archieffoto: Hans Knop

MEER OVER CD&V

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio