Sporza-invaller Van Gucht: "Had gezonde stress"

Sporza-invaller Van Gucht: Had gezonde stress

Sporza-invaller Van Gucht: "Had gezonde stress"

Print
Sporza-kijkers maakten zondag voor het eerst kennis met Ruben Van Gucht. Hij deed de studiopresentatie van het BK Wielrennen. Onverwacht, want de opvallende blonde verschijning uit Breendonk (Puurs) werkt nog maar sinds januari bij de VRT.

"Normaal gezien had Karl Vannieuwkerke gepresenteerd", zegt hij. "Maar zijn dochter deed haar communie en die datum kon uiteraard niet verschoven worden. De VRT wist ook pas begin deze maand dat ze de rechten had verworven voor het BK. Ze vonden niemand anders en dus klopten ze bij mij aan."

Voor Ruben was dat een meevaller. "Als je zes maanden bij de VRT werkt, heb je nog niet meteen de ambitie om schermgezicht te worden. Dat zou niet echt realistisch zijn. Het is dus niet zo dat ik nu een vaste waarde ga worden. In augustus geef ik nog commentaar tijdens de Eneco Tour, maar verder doe ik vooral redactiewerk."

De uitzending ging Van Gucht goed af. "Het was gezonde stress die ik had. Ik voelde me absoluut niet verlamd door de druk. Wellicht komt dat omdat ik vroeger toneel heb gespeeld. Ik kon toen ook de zenuwen goed onder controle houden op stressvolle momenten. Na de uitzending heb ik heel wat felicitaties gekregen via sms van vrienden en familie. Er hadden dan ook veel mensen naar het BK gekeken."

TOVE

Foto Dirk Van de Velde

MEEST RECENT