Vierde mountainbikefestival in de Schorre mikt ook op wielertoeristen

boey jan

De schorre is het hele weekend decor voor het vierde bikefestival, waar jong en oud als gevorderde en zeker ook de recreatieve biker aan zijn/haar trekken komt.

"Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli kan u deelnemen aan de gesmaakte mountainbike toertochten doorheen de oude kleiputten, een voor velen nog steeds onbekend en alleszins uitdagend terrein. We mikken op alle fietsliefhebbers. Daarom zijn er voor wielertoeristen op zaterdag en zondag bewegwijzerde tochten in de omgeving van 72 en 120 km", legt Kenneth Droeshoudt uit.

U mag zich zaterdag op het Summer Bike Festival verwachten aan een vier uur durende uithoudingswedstrijd, gereden in teams van maximum vier personen of solo. De verschillende wegtochten kunnen zowel op zaterdag als op zondag.

Naast de MTB-tochten kan u op zondag uw vaardigheden bijscholen door aan een mountainbike-initiatie deel te nemen of gewoon om een mountainbike te testen.

De organisatie is in handen van de Vlaamse Wielrijdersbond en portaalsite Mountainbike.be, in samenwerking met het provinciaal recreatiedomein de Schorre en WTC Niel.

Jan BOEY

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio