Na jaar nog geen spoor van Marijke Francis

Het is op vrijdag 29 juni precies een jaar geleden dat Marijke Francis (21) uit Gingelom verdween. Familie en vrienden van Marijke organiseren dan een wake.

drombouts

De federale gerechtelijke politie van Hasselt, de cel vermiste personen en de civiele bescherming hebben vorige week in de bossen van Borlo elke dag gezocht naar een spoor van Marijke Francis.

Ook vandaag wordt in die omgeving nog voort gezocht. Eerdere grootschalige zoekacties in de omgeving van het wachtbekken (foto) langs de E40 en in de grachten van het moerassige gebied De Zeven Bronnen, tussen Montenaken bij Gingelom en Walshoutem bij Landen, leverden niets op.

Moord

De speurders van de federale gerechtelijke politie van Hasselt blijven ervanuit gaan dat het lichaam van de jonge vrouw in de zoekgebieden werd gedumpt nadat zij door haar 44-jarige vriend Didier C. werd vermoord. Hij zou in het gezelschap zijn geweest van een 19-jarige buurjongen. Uit gsmsignalen bleek dat de buurjongen zich enkele uren na de verdwijning van Marijke in de buurt van het wachtbekken bevond.

Beide mannen zitten al sinds december vorig jaar in de cel op verdenking van de verdwijning en de moord op Marijke. De 44-jarige vriend ontkent alle betrokkenheid.

Inspanningen

In het onderzoek naar de vermiste vrouw is het voorbije jaar tijd noch moeite gespaard om een spoor te vinden.

Een honderdtal mensen werd intussen verhoord en een aantal daarvan opnieuw gehoord. Het leverde allemaal weinig of niets op. Vraag blijft welke inspanningen de speurders nog kunnen leveren om de geruchtmakende verdwijningszaak op te lossen.

De hele omgeving rond Gingelom is zo goed als helemaal uitgekamd en de zoekacties zullen eerdaags wellicht definitief worden stopgezet.

Nancy VANDEBROEK

MEER OVER Gingelom