"Ik bind een roze strik rond grijze massa"

Ik bind een roze strik rond grijze massa

"Ik bind een roze strik rond grijze massa"

Print
Phaedra Hoste stapt opnieuw in de politiek. Ditmaal voor Open Vld in Antwerpen. Tien jaar geleden zat ze nog voor CD&V in de Brugse gemeenteraad. "Ik denk niet graag in vakjes", legt Hoste uit in een interview met Gazet van Antwerpen.

Hoste staat op de negentiende plaats van de Antwerpse Open Vld-lijst. In 2002 nam ze nog afscheid van de politiek. Zij was toen gemeenteraadslid in Brugge voor CD&V. Ondertussen woont ze al zeven jaar in Antwerpen.

"De reden waarom ik nu terug in de politiek stap, is eigenlijk niet zo verschillend als ruim tien jaar geleden", vertelt Hoste. "In Brugge geloofde ik in burgemeester Patrick Moenaert en zijn project. Daarom kwam ik op voor CD&V. Nu ben ik overtuigd door het project van Annemie Turtelboom. Ik vereenzelvig mij met haar. Ze is bovendien een zeer toffe madam met gevoel voor humor. Ik wil haar lijsttrekkerschap steunen. Daarom dat ik weer in de politiek stap. Ik denk niet te veel in vakjes."

"Antwerpen is een ongelooflijke stad. Er zijn veel mooie zaken. Ik woon hier graag. Toch is er ook veel grijze massa en daar wil ik een roze strik rond binden. Ik wil een meerwaarde bieden."

Hoste weet niet wat haar kansen in oktober zijn. "Het is echt niet mijn ambitie om in de Antwerpse gemeenteraad te zetelen. Er zijn mensen die van achter hun computer alles liggen te roepen over de politiek. Ik ben veeleer iemand die achter een persoon gaat staan in wie ik geloof. Ik heb geen schrik om kleur te bekennen. Dit was ook zo in Brugge. Andere redenen zijn er niet."

SACHA VAN WIELE

Foto Photo News

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio