Leerlingen verkopen tafel 'Vive le Vélo'

De leerlingen van Kristus Koning in Sint-Job tonen zich van hun meest ondernemende kant. Ze veilen de tafel die ze voor het tv-programma 'Vive le Vélo' hadden gemaakt.

Het Orthopedagogisch Centrum (OC) Clara Fey organiseert op zondag 24 juni van 10 tot 17u zijn jaarlijks schoolfeest op de campussen Sint-Rafaël op de Kerklei en Kristus Koning op de Bethaniënlei in Sint- Job-in't-Goor. Daar stellen de leerlingen van BuSO Kristus Koning hun werkstukken tentoon. Het hoogtepunt van de dag wordt ongetwijfeld de veiling van de Tourtafel die de leerlingen maakten voor het tv-programma 'Vive le Vélo' op Eén, gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke en Lieven Van Gils.

Kristus Koning deed met zijn tafel mee aan een wedstrijd waarvoor tal van technische en beroepsscholen uit Vlaanderen konden inschrijven. Uiteindelijk won VTI Torhout het pleit en de tafel van die West- Vlaamse school mag op tv prijken in het Tourprogramma.

De Sint-Jobse Tourtafel haalde het dus niet, maar de leerlingen van Kristus Koning zijn er niet minder fier op. Hun tafel is vervaardigd uit massief Franse eik. Daarin steekt een wiel dat uitneembaar is en in de bijgeleverde schildersezel geplaatst kan worden. Die is vervaardigd uit wengé, net als het inlegwerk. Dat inlegwerk is uitgefreesd en stelt het vooraanzicht van een racefiets voor. U kunt het pronkstuk van de collectie bezichtigen in de werkplaats van het derde jaar schrijnwerkerij.

Stipt om 16.30u wordt de winnaar bekendgemaakt. De opbrengst van de verkoop gaat naar de werking van de school.

JAN VORSSELMANS

Foto GVA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio