Ronaldo kopt Portugal naar halve finales

Ronaldo kopt Portugal naar halve finales

Ronaldo kopt Portugal naar halve finales

Print
Portugal heeft zich donderdag als eerste land geplaatst voor de halve finales van het EK voetbal in Polen en Oekraïne. De Portugezen versloegen Tsjechië met 0-1, Cristiano Ronaldo maakte het winnende doelpunt diep in de tweede helft.

Tsjechië begon het best en speelde zonder complexen. Op een eerste kansje was het wel bijna 20 minuten wachten, toen Baros net niet bij een voorzet van Darida kon. Het gevaar kwam vooral van de rechterflank met even later een gevaarlijke inzet van Gebre Selassie, maar Pepe kon ontzetten. Toch was de beste kans van de eerste helft voor de Portugezen. Op slag van rust leverde Ronaldo na een knappe controle een dito schot af, maar het leer strandde op de paal.

Ook de tweede helft begon met Ronaldo die de paal trof, dit keer met een vrije trap. Portugal nam de match nu duidelijk in handen met nieuwe kansen voor Ronaldo en ook een goal van de ingevallen Almeida, maar die werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Cech moest even later een schot van Moutinho uit doel boksen en ook Nani was dicht bij de openingstreffer, maar de verdiende goal kwam toch op naam van Ronaldo. De kapitein kopte een voorzet van Moutinho goed naar de grond en verraste zo Cech. Met nog tien minuten op de klok kon Portugal de match rustig uittikken tegen een moe gestreden Tsjechië.

Portugal speelt om een plaats in de finale tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Spanje en Frankrijk. Dat duel wordt zaterdag gespeeld.

Foto AFP