Argentijn lanceert triphoptango in Antwerpen

Argentijn lanceert triphoptango in Antwerpen

Argentijn lanceert triphoptango in Antwerpen

Print
Berchem - Om in het oor en het oog te houden: El Juntacadaveres. Deze zomer speelt de groep op vele festivals, in het najaar verschijnt de eerste cd. "Alles komt samen in deze triphoptango", gelooft Enrique Noviello, die tien jaar geleden van Buenos Aires naar Antwerpen verhuisde.

Sinds Enrique Noviello, 'Kike' voor de vele vrienden, in 2002 in Antwerpen kwam wonen, reeg hij de groepen aan elkaar. Hij speelde om te overleven, maar ook voor het plezier en om te leren. "Muziek maken is een verhaal vertellen", gelooft Noviello. "Ik ben al in vele verhalen gestapt, maar met El Juntacadaveres kan ik eindelijk iets over mezelf vertellen. Tien jaar Antwerpen komt er in samen."

Het is niet omdat hij in Buenos Aires opgroeide, dat Noviello de tango met de paplepel meekreeg. In Argentinië kickte de psychologiestudent vooral op bebop en Charlie Parker.

Hij ging saxofoon spelen. "Na een tijdje ontdekte ik dat ik te veel met mezelf bezig was. Daarom ben ik gaan arrangeren en componeren om iets mee te delen aan anderen. Ik ben meer instrumenten gaan leren spelen, allemaal als amateur. Ik heb geen enkel diploma, alleen dat van de straat", bekent Noviello.

"Ik heb de tango niet ontdekt, maar de tango heeft mij gevonden, hier in Antwerpen. Tango is voor een groot deel Europese muziek met een Duits instrument, de bandoneon, en Italiaanse migranten in de hoofdrol. Het is migrantenmuziek, zoektochtmuziek, harde romantiek. Ik voel tango als honderd verschillende tinten van blauw."

FRANK HEIRMAN

Foto Bert Hulselmans

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio