Peeters en Pichal houden het voor bekeken

Print
Peeters en Pichal houden het voor bekeken

Peeters en Pichal houden het voor bekeken

Volgende week donderdag houden ze ermee op. Vijf jaar lang was Radio 1-programma ‘Peeters & Pichal’ een van de meest spraakmakende radioprogramma’s in Vlaanderen. Consumenten konden erin terecht met klachten maar gaandeweg werd het een discussieprogramma waaraan iedereen interactief kon deelnemen.

Na vijf jaar was er nood aan iets nieuws. “Je daagt jezelf niet meer uit”, zegt Sven. Hij gaat op tv achter de schermen werken aan de verkiezingsprogramma’s waarvan Ivan De Vadder het gezicht wordt. Zij gaat in het weekend een ochtendprogramma maken. “Niet ‘De Ochtend’. Ook wel een nieuwsprogramma maar iets eigenzinniger en persoonlijker dan de luisteraars tijdens de week gewoon zijn.”

De Ochtend

Ook het actuaprogramma ‘De Ochtend’ krijgt dit najaar een nieuw presentatieduo: Xavier Taveirne en Marjan Temmerman nemen de fakkel over van Jonas Muylaert en Lisbeth Imbo. Marjan Temmerman presenteerde ‘De Ochtend’ al in het weekend, Xavier Taveirne presenteerde vaak het namiddagblok.

Het duo Bert Rymen-Sara Van Boxstael, sinds maart bezig in ‘De Ochtend’, blijft op post. Jonas Muylaert gaat voor de verkiezingsprogramma’s op televisie werken. Lisbeth Imbo maakt een documentaire over Leo Tindemans voor Canvas.

RdC
Foto VRT

MEEST RECENT