1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Dierenverzorger: "Verhuis Kai-Mook mooiste moment uit carrière"

De grote verhuis van Kai-Mook en vier andere olifanten van de Antwerpse Zoo naar Planckendael hield de voorbije dagen heel wat dierenliefhebbers in de ban. Voor velen was het een unieke ervaring, niet in het minst voor de personen die er rechtstreeks bij betrokken waren.

jrosquin

Zo is er bijvoorbeeld dierenverzorger Jonas Dedyne. Hij beleefde afgelopen maandag en dinsdag twee immens intense, stresserende en drukke dagen. Hij was er maandagochtend vroeg bij toen de vijf olifanten in hun containers moesten worden geloodst en ging dinsdagavond pas met een gerust gevoel slapen toen hij wist dat de olifanten zich goed hadden aangepast aan hun nieuw verblijf.

"Het moment toen de laatste olifant het nieuwe verblijf betreedt was mogelijk het allermooiste moment van mijn carrière", zegt Jonas in het dagboek dat hij van die twee memorabele dagen bijhield.

Lees het integrale dagboek

Foto boven: BHul Kai-Mook schrikt wel even als de deuren van haar containertje sluiten. Jonas probeert haar gerust te stellen. Foto onder: De vijf olifanten herenigd in Planckendael, ze verkennen het perk als een erg compacte groep.

Vastgoed

Jobs in de regio