Schoolcamera's tegen vandalen en pesters

Afgelopen vrijdag werd het GO! KTA Gitbo in de Molenstrat de zoveelste keer het slachtoffer van een inbraak. Nog deze week worden camera's geïnstalleerd die toezicht houden op de toegangen tot de campus. Ook op de speelplaats, in de stallingen voor fietsen en bromfietsen en op de lerarenparking komt er cameratoezicht.

ikerremans

"Ik weet niet op wat de dieven het in mijn lokaal gemunt hadden want er is niets speciaals te vinden", legt Technisch Adviseur Coördinator Ruud Koppenol van de onderwijsinstelling uit.

Met het elektronisch toezicht moeten moderne plagen als diefstal en vandalisme definitief tot het verleden behoren. "Een drietal jaar geleden hebben onbekenden een oud voertuig dat gebruikt werd tijdens de lessen praktijk in brand gestoken."

Volgens Koppenol zijn de voordelen van camera's schier onbeperkt. "Beelden kunnen toezichtsondersteunend werken. Geen relletjes en pesterijen meer tussen leerlingen onderling."

Voor het cameratoezicht investeert de onderwijsinstelling 15.000 euro. "Dat is relatief weinig omdat de bedradings- en bekabelingswerken werden uitgevoerd in eigen regie door de leerlingen", nog aldus Koppenol.

Chris De Bruyn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Keerbergen