Ongerustheid over uitbreiding parkeertijd onterecht

Ongerustheid over uitbreiding parkeertijd onterecht

Ongerustheid over uitbreiding parkeertijd onterecht

Print
Er heerst enige ongerustheid over een eventuele uitbreiding van het betalend parkeren in Geel. Het 'Geels halfuurtje', de parkeerkaart waarmee Gelenaars een half uur gratis kunnen parkeren in de betalende zones, bevat namelijk een tijdskeuze tot 21 uur.
Dit wekt bij enkelen de indruk dat de stad het betalend parkeren in de toekomst tot dat tijdstip wil invoeren. "Dat moet ik met klem tegenspreken", reageert schepen van mobiliteit Dirk Lievens (CD&V). "De parkeerkaarten zijn standaardkaarten die ook in andere steden gebruikt worden, maar dan met een andere opdruk. Ook al zijn er in Vlaanderen steden waar je tot 21 uur moet betalen, in Geel zal dat niet gebeuren."

Het parkeerbeleid in Geel werd pas grondig aangepast in het kader van het aangepaste mobiliteitsplan. "Met de doorgevoerde aanpassingen moet de zoektocht naar beschikbare parkeerplaatsen vlotter verlopen", meent Dirk Lievens. "Momenteel zitten we in een evaluatiefase en gaan we na waar er nog problemen zijn. Waar mogelijk worden de nodige aanpassingen uitgevoerd. Geel zal beschikken over een zeer efficiënt parkeer- en verkeersplan. Zonder te moeten betalen tot 21 uur."

Marc Leysen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio