Russen verslikken zich in Griekenland

Russen verslikken zich in Griekenland

Russen verslikken zich in Griekenland

Print
Groepsfavoriet en outsider voor de Europese titel Rusland haalt de kwartfinales van het EK niet. De Russen verslikten zich in de laatste match van de groepsfase in Griekenland. De Grieken plaatsen zich voor de volgende ronde, Dick Advocaat en de zijnen mogen al terug naar huis.

De eerste helft werd nochtans gedomineerd door de Russen, die het beste spel in huis hadden. Een knap schot van Arshavin, en prima actie door het hart van de Griekse verdediging en nog een prima knal van de Russen gingen er echter allemaal niet in. Meer zelfs, de Russen kregen het deksel op de neus. Net op slag van rust scoorde Karagounis, volledig tegen de gang van het spel in, na zeer dom balverlies door de Russen.

Spannend tot het einde

In de tweede helft waren de Russen alweer de betere ploeg, maar de beste kansen, die waren duidelijk voor de Grieken. Karagounis maakte aanspraak op een penalty, maar kreeg een gele kaart voor een schwalbe. De Grieken troffen ook nog eens de kruising.

In een prangende slotfase trokken de Russen met man en macht naar voren. Ze versierden nog enkele grote kansen, maar scoren deden ze niet meer. Zo ligt het Rusland van Dick Advocaat, op voorhand door velen beschouwd als outsider voor de winst, er al in de groepsfase uit. Griekenland eindigt tweede in zijn poule, en neemt het in de volgende ronde op tegen de winnaar van groep B. Dat wordt waarschijnlijk Duitsland.