Tsjechië schakelt thuisland Polen uit

Tsjechië schakelt thuisland Polen uit

Tsjechië schakelt thuisland Polen uit

Print
Tsjechië heeft aan een enkele goal tegen thuisland Polen genoeg gehad om zich te kwalificeren voor de kwartfinales. Thuisland Polen is uitgeschakeld. Jiracek scoorde het enige doelpunt van de avond.

Aan het Poolse publiek zal het in ieder geval niet gelegen hebben. De Polen maakten zich vooraf op voor het belangrijkste sportwedstrijd in hun leven. De wedstrijd begon ook leuk, met kansen aan beide kanten. De Polen moest zeker niet onderdoen voor de Tsjechen. Meer zelfs, de Tsjechen geraakten in de verdrukking. En half uur overleefde het enthousiasme van de Polen, maar dan was het vuur er wat uit. Bij de rust was het nog steeds 0-0

Evenwichtig

De tweede helft ging initieel gelijk op: er gebeurde aan beide kanten weinig tot niets. Beide ploegen leken even niet te beseffen dat ze moesten scoren om zich te kwalificeren.

Hoe verder de helft vorderde, hoe meer de Tsjechen echter het overwicht haalden. De Polen kregen het ook fysiek moeilijk. In de 71ste minuut kwam dan het verlossende doelpunt voor Tsjechië: Jiracek trapte een voorzet van Baros voorbij een uitschuivende Wasilewski in doel.

Groepswinnaar

De Tsjechen gaan als groepswinnaar naar de kwartfinales, waar ze de tweede uit groep A zullen ontmoeten. Voor Polen zit het EK erop.