Sp.a/Groen wil burgemeester leveren

Print
Na CD&V heeft nu ook het kartel sp.a/Groen haar volledige lijst voorgesteld. De progressieve formatie is ervan overtuigd een lijst te hebben samengesteld die slagkrachtiger is dan ooit. "Het afhaken van SOS 2012, de partij van Wouter Van Bellingen, heeft ons sterker gemaakt. We hebben van de nood een deugd gemaakt. De zoektocht naar nieuwe kandidaten heeft ons goed gedaan", zegt Freddy Willockx.

Van de 41 kandidaten op de lijst zijn er 21 mannen bij en 20 vrouwen, 27 kandidaten komen op voor sp.a, Groen heeft er 11 en met Herman De Vleesschouwer, Chris Boel en Bram Lanoye telt de lijst ook drie onafhankelijke kandidaten. "We zijn ervan overtuigd een sterke ploeg te hebben samengesteld, met individuen uit verschillende hoeken, zo zijn bijvoorbeeld het onderwijs en de jeugdbewegingen goed vertegenwoordigd. En dat zijn niet te onderschatten doelgroepen", zegt burgemeester Christel Geerts, lijsttrekker voor sp.a. "Natuurlijk is het altijd afwachten wat de kiezer beslist op 14 oktober, maar we steken onze ambitie niet onder stoelen of banken. We willen absoluut de grootste formatie blijven en ik ben dus kandidaat-burgemeester", aldus Geerts.

Hoewel bij andere partijen de lijstvorming moeizaam verliep, gaan ze er bij sp.a en Groen prat op dat er een overaanbod was aan kandidaten. "Het is een luxeprobleem om mensen te moeten weigeren, maar dit bewijst dat we goed bezig zijn. Wat de overloop van een aantal oud-Groenen betreft, dat is hun keuze. Zij hebben het recht om voor een andere partij te kiezen", klinkt het bij Wout De Meester van Groen.

Ambitieuze Willockx

Oude rot in het vak en ereburgemeester Freddy Willockx wil als lijstduwer zijn stempel drukken op het nieuwe bestuur. Hij steek z'n ambitie niet onder stoelen of banken. "Toen ik de burgemeesterssjerp doorgaf, hield ik me bewust afzijdig. Ik wou niet overkomen als de regelende schoonmoeder, maar nu liggen de kaarten anders. Ik maak er geen geheim van dat ik absoluut opnieuw wil verkozen worden. Alleen op die manier kan ik via de gemeenteraad opnieuw dingen realiseren. Ik ben trouwens fier op wat ik in die 15 jaar gerealiseerd heb voor de stad. Om het in koerstermen te zeggen: de tweede stond nooit op de foto", lacht Willockx.

Helen Van Lysebetten

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio