Clijsters maakt zich op voor comeback

Na drie maanden afwezigheid wegens blessureleed staat Kim Clijsters (WTA 50) aan de vooravond van haar comeback op het grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen. Daar krijgt ze in de openingsronde de Zwitserse Romina Oprandi (WTA 69) voorgeschoteld. "Het wordt een lastige wedstrijd", liet Clijsters zaterdag na afloop van de loting verstaan.

ccardinaels

"Oprandi speelt heel gevarieerd en zet veel druk op de tegenstandster. Voor mij wordt het de eerste wedstrijd in competitie sinds mijn blessure en dat is toch nog wat anders dan trainingen afwerken. Ik heb een deugddoende rustperiode achter de rug en ben goed gerecupereerd. Ook de trainingen verteerde ik goed", aldus Clijsters.

Laatste comeback

De 29-jarige Limburgse kan niet wachten om er voor de laatste keer stevig tegenaan te gaan. Na de US Open bergt ze haar tennisracket definitief op. "Het was niet makkelijk om op tv naar Roland Garros te kijken. Maar nu wil ik vooral nog vooruitgang boeken. Ik wil mezelf altijd verbeteren en dat zal tot mijn laatste wedstrijd zo zijn."

De laatste en tevens ook de enige keer dat beide speelsters tegenover elkaar stonden, was vorig jaar in de tweede ronde in... Rosmalen. Toen haalde de Zwitserse het in twee sets (7-6 (7/5) en 6-3) en kegelde ze Clijsters uit het toernooi. De Limburgse liep bij een val in die wedstrijd een enkelblessure op, waardoor ze forfait moest geven voor Wimbledon.

Afscheidstournee

Dit seizoen heeft de afscheidnemende Clijsters nog drie hoofddoelen: Wimbledon (25 juni), de Olympische Spelen (vanaf 28 juli) en de US Open (27 augustus).

MEER OVER Kim Clijsters

Meer sportnieuws