CD&V Antwerpen wil "identiteit behouden"

CD&V Antwerpen wil identiteit behouden

CD&V Antwerpen wil "identiteit behouden"

Print
In De IJsfabriek in Berchem heeft CD&V zaterdag het programma voorgesteld waarmee de partij op 14 oktober naar de Antwerpse kiezer trekt. CD&V doet dat samen met de sp.a van burgemeester Patrick Janssens, maar naar eigen zeggen wel "met behoud van de eigen identiteit". De gemeente- en provincieraadslijsten werden met een grote meerderheid goedgekeurd.

"Men vraagt mij de laatste tijd vaak of CD&V in Antwerpen nog wel bestaat", verwees boegbeeld Philip Heylen (foto), schepen van onder meer Cultuur en Toerisme, naar de keuze van zijn partij om samen met sp.a een 'stadslijst' te vormen.

"Maar de resultaten van de laatste jaren spreken toch voor zich? Zonder CD&V was de Schelde niet verdiept en was het MAS er niet gekomen", somde Heylen op.

De christendemocraten stelden zaterdag ondanks de aangekondigde samenwerking met sp.a een eigen programma voor. De partij pleit er onder meer voor twintig procent van de sociale huurwoningen tijdelijk ter beschikking te stellen van jonge gezinnen of jonge alleenstaanden, los van hun inkomen. Op die manier wil CD&V meer mensen van jonger dan 35 jaar naar de stad lokken.

Hoe de lijst met sp.a er precies zal uitzien, wordt pas eind deze maand duidelijk. CD&V beperkte zich zaterdag tot het bekendmaken van de volgorde waarin haar kandidaten op de lijst zullen terug te vinden zijn. De eerste CD&V'er wordt Heylen. Schepen van Haven Marc Van Peel duwt de lijst.

Belga
Archieffoto SVdE

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio