Mechelse Greet Van Autgaerden wint Grote Prijs Ernest Albert

Print

Mechelse Greet Van Autgaerden wint Grote Prijs Ernest Albert

Mechelen - De 38-jarige Greet Van Autgaerden uit Mechelen heeft de Grote Prijs Ernest Albert gewonnen. Deze prijs voor beeldenden kunsten wordt tweejaarlijks georganiseerd door het stadsbestuur van Mechelen en is één van de belangrijkste kunstprijzen in België. De prijs wordt respectievelijk uitgereikt aan een kunstenaar die uitmunt in schilderkunst, beeldhouwkunst en vrije grafiek. Dit jaar was het de beurt aan schilderkunst.
In totaal namen 112 kunstenaars deel aan de wedstrijd. Twaalf kunstenaars bleven over in de finaleproef en daarin was volgens de jury Greet Van Autgaerden de beste.
De Mechelse kunstenares haar werk kenmerkt zich door de grote formaten. Ze combineert figuratieve elementen tot een sterk geabstraheerd geheel waarin een intense penseelvoering uiteindelijk de bovenhand neemt, aldus de motivering van de jury.

Het is voor de eerste keer dat een Mechelse deze gerenommeerde kunstprijs te pakken krijgt. Zaterdagmiddag kreeg ze uit handen van Cultuurschepen Frank Nobels de prijs van 7.500 euro overhandigd.

Het werk van de 12 geselecteerde kunstenaars toon een interessante diversiteit aan benaderingen van het medium schilderkunst. Deze werken blijven tot en met 15 juli tentoon gesteld in het Cultuurcentrum, Minderbroedersgang 5 in Mechelen.

Lees maandag meer in Gazet van Mechelen over de winnares van deze belangrijke kunstwedstrijd.
  LDN
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio