Libanees bekomt meerderheid aandelen Beaulieu

Libanees bekomt meerderheid aandelen Beaulieu

Libanees bekomt meerderheid aandelen Beaulieu

Print
De familie De Clerck is niet meer de belangrijkste aandeelhouder in Beaulieu. De meerderheid van de aandelen zit bij de Libanese zakenman Harout Khatchadourian. Dat schrijft De Tijd.

Khatchadourian, jarenlang een zakenpartner van Beaulieu-oprichter Roger De Clerck, bezit 53 procent van de textielgroep en is daardoor een cruciale spilfiguur geworden bij de onderhandelingen van Beaulieu en de familie De Clerck over een fiscale deal.

De familie De Clerck sloot in 2009 een regeling met de Libanees om zijn aandelen stapsgewijs terug te kopen. Maar die terugkoop wordt doorkruist door een mogelijk akkoord met de Belgische fiscus, waar een deal van 40 à 50 miljoen euro op tafel zou liggen. Hoe hoger dat bedrag, hoe lastiger het wordt voor de familie om de Libanees uit te kopen.

Ironisch genoeg is de naam Khatchadourian ook nauw verbonden met het strafrechtelijke monsterdossier dat de familie De Clerck al 21 jaar achtervolgt. De Libanese clan van Armeense oorsprong wordt er door het gerecht van verdacht de spil te zijn geweest in een systeem van geheime commissielonen, waarmee geld bij Beaulieu werd witgewassen.

Lees ook: Zoon Roger De Clerck treft minnelijke schikking van 25 miljoen euro

Archieffoto Belga

Nu in het nieuws