Modestudenten ontwerpen creaties op basis van wegenkaarten

Print
Kruibeke - In de historische Getijdenmolen van Rupelmonde opent vandaag een wel uitzonderlijke tentoonstelling. ?De Atlas-Collectie' presenteert creaties van modestudenten van zeven Vlaamse scholen die hun ideeën de vrije loop gaven aan de hand van wegenkaarten.
Het idee voor het project ontsproot aan het brein van een van de medeorganisatoren van het lokale festival Repmond Rock. "Naar aanleiding van het Mercatorjaar 2012 wilde ik het festival iets extra meegeven", vertelt Dirk Aernout. Zijn zoektocht naar inspiratie op internet bracht hem bij beelden van een Engelse artieste die een barokkleed had gerealiseerd met oude landkaarten.

Het idee voor "De Atlas-Collectie' was daarmee gelanceerd. Na enkele voorafgaandelijke contacten toonde de specialist in wegenkaarten Michelin zich bereid om enkele duizenden kaarten voor het project ter beschikking te stellen. Het idee vond gehoor bij modeopleidingen in Sint-Niklaas (2), Herentals, Turnhout, Roeselare, Ieper en Brugge. Zo'n tweehonderd leerlingen gingen met de kaarten aan de slag.

Uiteindelijk zijn 45 modecreaties met wegenkaarten weerhouden voor de tentoonstelling ?De Atlas-Collectie'. De resultaten zijn verrassend, opmerkelijk tot ongelooflijk sterk te noemen.

'De Atlas-Collectie' in de Getijdenmolen, Nederstraat 2 in Rupelmonde is alle dagen gratis toegankelijk van 13 tot 17 uur, in de weekends van 11 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur. Op amandagen blijven de deuren van de molen dicht.

YV

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio