Vader Morel duwt Antwerpse N-VA kieslijst

Vader Morel duwt Antwerpse N-VA kieslijst

Vader Morel duwt Antwerpse N-VA kieslijst

Print
De vader van de overleden Vlaams Belang politica Marie-Rose Morel is de lijstduwer van N-VA Antwerpen. Dat schrijft een krant van de Persgroep.

Aanvankelijk was het plan dat de kieslijst van N-VA geduwd zou worden door de voormalige liberale schepen Ludo Van Campenhout. Wanneer N-VA haar kieslijst bekend maakte stond hij echter op de vierde plaats. N-VA kondigde aan dat dat ze een wit konijn uit haar hoed zou toveren op 16 juni. Dat blijkt nu Chris Morel, vader van kankerslachtoffer Marie-Rose, te zijn.

Koek en ei met De Wever

N-VA voorzitter Bart De Wever heeft een goede band met de familie Morel. Hij was een studiegenote van Marie-Rose en waren beiden gebeten door politiek. De Wever hield vorig jaar een ontroerende afscheidsrede op de begrafenis van de moeder van twee.

Vader Chris Morel moedigde zijn dochter aan om zich te verzetten tegen de harde lijn van Filip Dewinter. Zelf was hij nooit lid van deze partij, maar voelde hij zich eerder thuis in CD&V kringen. Zo was hij ooit OCMW-voorzitter voor deze partij in Merksem. Nu duwt hij echter de lijst van N-VA.

PhotoNews: Chris Morel op de begrafenis van zijn dochter.

Nu in het nieuws