Gemeente levert bouwvergunning af voor baanwinkels aan N16

Print
Bornem - De gemeente heeft een bouwvergunning afgeleverd aan projectontwikkelaar Groep Vanhee voor baanwinkels aan de N16 ter hoogte van Reedonk.
"Groep Vanhee mag kandidaten aanspreken die aan de N16, net voor het bedrijventerrein Reedonk, een grote winkel willen openen. Het gaat niet om supermarkten. Maar wel om winkels die te groot zijn om in het centrum een vestiging te openen. Het zullen dus winkels zijn in de grootteorde van de winkels die er nu al zijn, zoals Siësta en DreamLand", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Dirk Hoofd (CD&V).

Drie à vier winkels

De zone is de laatste nog niet aangesneden plaats voor grote winkels in Bornem. De grootte van de zone schommelt tussen 4000 en 5000 m². Voorlopig heeft de gemeente nog geen weet van concrete kandidaten. "Het is niet zo dat kandidaten zomaar ineens kunnen beginnen met bouwen. We hebben met Vanhee afgesproken dat elke kandidaat eerst een socio-economische vergunning moet hebben. Er moet bijvoorbeeld worden aangetoond worden dat er voldoende parkeerplaatsen zijn om een bepaalde winkel daar te vestigen."

CWil
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio